Vítejte na stránkách Základní škola Šestajovice.
Nastavení zobrazení
Používáme cookies
Chceme, abyste sledovali vy nás, ne my vás. Pro správnou funkčnost webu nějaké cookies potřebujeme. Své nastavení cookies můžete kdokoliv změnit pomocí nastavení cookie. V případě odmítnutí, jsou používany pouze Funkční cookies.

Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU

1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
   
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda,
   kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2) KORÝŠI
   a výrobky z nich

3) VEJCE
   a výrobky z nich

4) RYBY
   a výrobky z nich

5) PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
   a výrobky z ní

6) SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
   a výrobky z nich

7) MLÉKO
   a výrobky z něj

8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY
   
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, 
   para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9) CELER
   
a výrobky z něj

10) HOŘČICE
   a výrobky z ní

11) SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
   a výrobky z nich

12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
   
v koncentracích vyšších 10mg, ml/mg, vyjádřeno SO2

13) VLČÍ BOB (LUPINA)
   a výrobky z něj

14) MĚKKÝŠI
   
a výrobky z nich

publikováno: 22. 8. 2024 12:22, Martin Hejhal