publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU
1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda,
kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2) KORÝŠI
a výrobky z nich
3) VEJCE
a výrobky z nich
4) RYBY
a výrobky z nich
5) PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
a výrobky z ní
6) SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
a výrobky z nich
7) MLÉKO
a výrobky z něj
8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,
para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9) CELER
a výrobky z něj
10) HOŘČICE
a výrobky z ní
11) SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
a výrobky z nich
12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10mg, ml/mg, vyjádřeno SO2
13) VLČÍ BOB (LUPINA)
a výrobky z něj
14) MĚKKÝŠI
a výrobky z nich